Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

Geslaagden voor 1ste- en 3de Dangraad

Op zondag 18 december gingen er 3 kandidaten van Art of Defence voor de landelijke dangraadexamens van de stichting UTI.

Voor de 1ste Dan (zwarte band) gingen Esra van der Meer (Burgum) en Sven Visser (Augustinusga). Het 3de Dan examen werd afgelegd door Klaas de Jong (Drachten). Er waren in totaal 16 kandidaten, voor dangraden variërend van 1ste - t/m 4de Dan, die examen deden.

Er is door onze kandidaten een jaar lang extra hard voor getraind en op deze zondag na een 2 uur durende training moet het gebeuren. Natuurlijk zijn ze al vaak bekeken door de kaderinstructeurs van de UTI en op deze training krijgen ze nog de laatste tips en aanwijzingen over hun oefenvormen. Het helpt ook om nog even goed warm te worden en die zenuwen weg te werken door alle oefenstof nog eens door te nemen en uit te voeren.

Voor het examen moet je alle Tuls en steps goed lopen voor een examencommissie waarin maar liefst 5 hoofdleraren met totaal 32 dangraden zitten te kijken of je het wel goed doet. Esra, Sven en Klaas deden het goed en dat werd ook genoemd. Ze slaagden allemaal voor hun dangraad. Esra en Sven mogen nu de zwarte band dragen (1ste Dangraad) en kunnen doorgaan voor de volgende fase in Taekwon-do nl. van fysiek aanleren naar geestelijk rijker worden.

Klaas de Jong behaalde de 3de Dangraad. Hiermee laat je zien dat je in Taekwon-do nog steeds verder kan ondanks dat je iets ouder wordt. Geestelijke ontwikkeling en  strakke technieken hangen niet alleen van kracht af maar ook van geestelijke vooruitgang en mentale groei. Hoe verder je komt in Taekwon-do hoe hoger de lat komt te liggen dus worden er dan juist ontwikkelpunten genoemd. Daar kan je alleen maar van leren.

Het examen bestond uit de onderdelen

  • Tuls-loopvormen
  • Wapens-loopvormen (korte - en lange stok)
  • Steps-aanval/verdediging met partner
  • Zelfverdediging tegen een aanvaller met of zonder wapen
  • Sparring met een tegenstander
  • Breedtes op planken met een voet- en handtechniek

Na een 2,5 uur durend examen werd de uitslag verteld. Na het goede nieuws, de nieuwe band omknopen, en mooi met familie en leraren op de foto. Hierna moe en voldaan naar huis om nog even na te genieten van alle moois. Nu is het bijna tijd voor kerstvakantie. Deze week nog de kleurbanden examens in de vereniging en dan kunnen we weer een mooi Taekwon-do jaar afsluiten.

Op Facebook zullen wel snel alle foto's en filmpjes verschijnen.

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf