Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

Prijzenregen open Nederlandse kampioenschappen voor Art of Defence

Op zaterdag 8 april werden de Open Nederlandse Kampioenschappen All-style Karate gehouden te Stadskanaal. Taekwondo vereniging Art of Defence nam hieraan deel met 23 leden uit de vestigingen Burgum, Leek en Surhuisterveen en er werd gestreden om de Nederlandse titels (techniek en sparring) op dit door de Stadskanaalse karate vereniging “Shotokan” georganiseerde toernooi.

Als eerste was er het lopen van de techniekvormen “Tuls” genaamd en hier waren er veel prijswinnaars voor “Art of Defence”. In totaal waren er 8 techniekprijzen voor de leden van Art of Defence wat getuigd van een sterke en dominante aanwezigheid op technisch gebied van Taekwondo. Klapper was het Open Nederlands kampioenschap voor het damesteam, bestaande uit Sanne Haakma, Esra van der Meer en Lisanne Ophuis dat overtuigd eerste werd en daarmee de titel van vorig jaar prolongeerde.

De volgende prijswinaars waren er op gebied van de stijloefeningen:
- Derde prijzen (3de prijs techniek) waren er voor: Klaas Borger, Marten Borger (beiden Burgum), Sven Lugt (Leek).
- Het herenteam, bestaande uit Wiebe Borger, Joey Haan, Wietse Jagersma en Chris Vos, van Art of Defence werd derde bij de technische stijloefeningen.
- Tweede prijzen (2de prijs techniek) waren er voor Joey Haan, Djuke Jagersma, Maron Wijmenga en Sanne Haakma (allen Burgum).
- Eerste prijs zoals al eerder genoemd voor het damesteam van Art of Defence (zie foto hieronder).

Na de stijloefeningen werd er begonnen met het sparren. Dit zijn gevechten tegen tegenstanders van dezelfde leeftijd en hetzelfde technische niveau (qua kleur band). Elke wedstrijd duurde 2 minuten (finales waren 3 minuten lang) en dat is best zwaar als je continue staat te trappen en te stoten.

Voor “Art of Defence” kwamen in verschillende categorieën jeugd en senioren uit tegen sporters van andere scholen.

Dank zij het hoge niveau van de Taekwondokas werden ook hier prijzen in de wacht gesleept. Met name de jeugdige vechters Maron Wijmenga, die maar net de finale verloor en dus een tweede plaats bemachtigde, en Jardi Rooks, die zichzelf doorknokte tot de derde prijs, vielen op door hun inzet en vele inspanningen die ze moesten verrichten om een prijs te bemachtigen. Dit zijn twee jonge Taekwondokas die met deze inzet nog ver gaan komen.

 

Maron Wijmenga (links) 2de prijs en Jardi Rooks(3de van links) 3de prijs.

 

Verder wist bij de jongens tot 12 jaar Marten Borger een derde prijs te behalen. De meisjes van Art of Defence wisten dit jaar geen prijzen in de wacht te slepen. Er was een te sterke concurrentie onder de meisjes en dames. De dames in de zwarte bandenplakken Sanne Haakma en Lisanne Ophuis redden het net niet om prijzen te bemachtigen. Esra van der Meer wist wel een derde (3de) prijs in de wacht te slepen.

 

Esra van der Meer (tweede van links) 3de plaats dames zwarte band.

Bij de heren rode en zwarte banden waren er ook veel deelnemers en sterkte vechters. Hier verloren onze Taekwondokas net voor de bekerplaatsen de gevechten. Bij de heren (zwarte band) was het Chris Vos die verdient derde is geworden in zijn klasse. Hij moest tegen de sterkste tegenstanders van alle Karate scholen vechten en wist met mooi Taekwondo toch de derde plaats te behalen in een grote poule deelnemers.

Chris Vos (links op de foto) 3de plaats heren zwarte band

 

Taekwondo vereniging “Art of Defence” kan terug kijken op een geslaagd toernooi met veel prijswinnaars (totaal werden er we prijzen bemachtigd) en een grote aanhang aan trouwe supporters die de vechters altijd steunen.

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf