Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

CHRIS VOS UIT BURGUM WINT BRONS OP WERELDKAMPIOENSCHAP TAEKWONDO.

Van 25 september tot 1 oktober stond Barneveld in het teken van de wereldkampioenschappen Taekwon-do.
Bijna 800 sporters en verschillende landenteams uit alle delen van de Wereld waren aanwezig bij dit WK dat in Nederland werd gehouden. Een uniek evenement met deelnemers uit o.a. Canada, Nieuw Zeeland, VS, Australië, Hongkong, Japan en Rusland.
Aanwezig waren ook diverse grootmeesters en één van de pioniers van het hedendaagse taekwon-do Kim Bok Man uit de USA.


Er kon gestreden worden in verschillende disciplines zoals het lopen van stijlvormen(Tuls)powerbreaking, speciale technieken en sparring.

Chris Vos, uit Burgum, deed mee aan het onderdeel sparring en wist beslag te leggen op de bronzen medaille sparring in de klasse senioren zwarte band 18-35 jaar -85 kilogram.


Een loodzware poule met taekwondoka’s uit Rusland, Argentinië, Algerije, Canada, Engeland, Slowakije, België en Nederland. Er werd gevochten in het doorgaand systeem, waarbij  5 scheidsrechters de punten bijhouden. Na de wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt.
Op donderdag waren de kwalificaties waar Chris zich met overtuiging  wist te plaatsen voor de halve finales die op de vrijdag plaatsvonden.
In een zwaar bevochten strijd was alleen favoriet en de latere wereldkampioen Kristan van Hierden net een maatje te groot.


Taekwon-do behoort tot de meest populaire martial art ter wereld en is vooral bekend van de vele hoge traptechnieken. Onder de ITF stijl worden ook verscheidene handtechnieken gebruikt.

Info:  www.itfopenworlds.com

 

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf