Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

Taekwondo ka’s van Art Of Defence winnen 22 prijzen.

Op zaterdag 4 en zondag 5 november werd het jaarlijks terugkerend all style toernooi in Groningen gehouden. Dit toernooi waarbij verschillende Oosterse vechtstijlen elkaar ontmoeten werd georganiseerd door sportschool “Shera Fight”uit Groningen. Verschillende scholen gaven acte de presence.. Taekwondo vereniging Art of Defence nam hieraan deel met ca 15 leden uit de vestigingen Burgum, Drachten Leek en Surhuisterveen. Op de zaterdag werden de technische loopvormen, genaamd tuls en kata’s, afgehandeld. Op zondag was het sparring gedeelte aan de beurt waarbij gevochten werd in het zogenaamde punt stop systeem en voor de meer gevorderde vechters in het doorgaand system. De leerlingen van Art of Defence wisten in verschillende disciplines maar liefst 22 prijzen in de wacht te slepen.

In de categorie team tuls waarbij een heel team een technische loopvorm volgens een vast patroon loopt, werd het herenteam van Art of Defence eerste en wist het damesteam de derde prijs te behalen. Individuele prijzen bij deze technische loopvormen waren voor Sanne Haakma 1e, Joey Haan 2e en Lisanne Sikkema 2e. Joey Haan won ook nog de 2e prijs met het lopen van een wapen tul.

In de categorie teamsparring wist zowel het jongensteam als het senioren team bij de heren de tweede plaats in de wacht te slepen.

Bij sparring punt stop werden in de verschillende leeftijdsklassen de volgende prijzen behaald
1e prijzen waren voor Tjalle Ytsma, Klaas Borger, Maron Wijmenga en Timon Brussels.
2e prijzen waren voor Marten Borger, Hidde Spinder, Sander de Boer en Jardi Rooks.
3e prijzen waren voor Lisanne Sikkema en Joey Haan.

In het doorgaand systeem waarbij meestal alleen de meer gevorderde vechters aan meedoen en een aantal minuten continu hard word doorgevochten waren 1 e prijzen voor Chris Vos en Sanne Haakma. Esra v/d meer en Kelly Booi behaalden beide een 2e prijs.
Prestaties van formaat omdat in deze categorieën vaak al op hoog niveau gevochten wordt. Taekwondo school Art of Defence besteed tijdens de trainingen veel tijd en aandacht aan zowel de sparring en de techniek zodat de deelnemers beslagen ten ijs komen op dit soort toernooien.

winnaars Battle of the North

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf