Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

Clubwedstrijd van onze club Art of Defence zeer geslaagd met prachtige wedstrijden en winnaars in alle categorieën.

 Zaterdag 25 november  was het dan  zover  en werd, in de sporthal van Harkema dit keer,  ons jaarlijks terugkerend clubtoernooi gehouden.

Een mooie en voor veel deelnemers een spannende dag. Van beginner tot zwarte band kon meedoen. Een dergelijk toernooi is altijd een goed moment voor onze beginnende taekwondoka’s om voor het eerst  aan een wedstrijd deel te nemen. Het is laagdrempelig en door meedoen krijg je ervaring en gaat het niveau omhoog en ga je steeds beter de vechtkunst taekwondo beheersen.

Onder de publieke belangstelling van vaders, moeders, vrienden, kennissen en grootouders werd ’s ochtends het onderdeel tuls afgehandeld en daarna het onderdeel sparring waarbij tot de rode band het “punt-stop”  of semi-contact systeem werd gehanteerd. Volgens het punt-stop systeem wordt na elke goeie trap of stoottechniek de partij gestopt en een score toegekend.

Bij de zwarte banders werd het light-contact systeem gehanteerd. In deze categorie, het zogenaamde doorgaand systeem, wordt 2 keer ander halve minuut constant doorgevochten en alleen stopgezet bij een overtreding of een blessure . Na de partij worden alle punten door de vier hoekscheidsrechters opgeteld. Deze keer kon ook in  de categorie “Golden Oldies” gestreden worden om de eer van de club.

Er werd gestreden in leeftijdsklassen, bij zowel de technische onderdelen (tuls kata) als sparring. De tuls werden beoordeeld door een vijfkoppige jury. De verliezende deelnemer viel af en de winnaar ging steeds een ronde verder, een echte wedstrijd dus.

In alle categorieën waren prachtige wedstrijden te zien waarbij het hier en daar behoorlijk pittig aan toe ging. Soms was het verschil in punten van de verliezer en winnaar groter dan het niveau verschil omdat met name in het punt-stop systeem de één net iets eerder een geldig punt maakt dan de ander. Ook in het doorgaand systeem was het verschil soms minimaal.

Groot compliment natuurlijk voor alle deelnemers die in de prijzen vielen maar ook voor de velen die net naast de prijzen grepen. Voor de familie Borger was het een extra speciale dag, zowel Heit als hun beide zonen werden eerste in hun categorie bij het onderdeel sparring.

 

Eerste prijzen en dus clubkampioenen in hun categorie werden bij de loopvormen/tuls:

Amber Mast, Sil Huizenga, Remco Agema, Hidde Spinder, Sam van der Veen, Hester Zantingh, Joy Tan en Chris Vos.

 

Tweede prijzen werden behaald door:

Femke Jagersma, lars Britstra, Niels Agema, Kieran van der Meer, Sam Gabriël, Tessa de Boer, Ryan Tan en Kelly Booi.

 

Derde prijzen waren voor:

Mariska de Jong, Jayden van Essen, Maurik Groen, Djûke Jagersma, Sam Jagersma, Tjalle Ytsma, Luuk Westrik, Marten Borger en Joey Haan.

 

Bij het onderdeel sparring gingen de eerste prijzen naar:

Tim van der Veen, Femke Jagersma, Jayden van Essen, Kieran van der Meer, Johan Bakker, Joy Tan, Marten Borger, Wiebe Borger, Wim Borger, Tessa de Boer, Maurik Groen, Esra van der Meer en Chris Vos.

 

Tweede plaatsen waren voor:

Sebastiaan Bakker, Mariska de Jong, Wilco Boon, Hidde Spinder, Marko de Jong, Jade Groen, Ryan Tan, Chantal Roggen, Timon Brussel, Remco Agema, Gerrit van der Meer, Lisanne Ophuis en Klaas van Houten.

 

Derde plekken waren voor:

Stef Reuver, Amber Mast, Mark Veenstra, Niels Agema, Nathalie de Vries, Sander de Boer, Hester Zantingh, Jardi Rooks, Joey Haan, Kelly Booi en Geert Spinder.

 

 

Rest nog te vertellen dat zonder de hulp en inzet van alle vrijwilligers (EHBO, coaches, wedstrijdcommissie, mensen achter de tafels en  scheidsrechters )een dergelijke toernooi niet gehouden kan worden. Compliment ook voor het aanwezige sportieve publiek.

Geen geschreeuw of gemopper richting scheidsrechters en deelnemers, maar respect, wat kenmerkend is voor Taekwondo en Martial arts in het algemeen.

 

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal
UTI Training
Papendal

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf