Art of Defence

Taekwon-do is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Laatste nieuws

Medaille regen AOD Taekwondo toernooi Appelscha 9 september

Op 9 september 2019 reisden 11 deelnemers (9 beginners en twee gevorderden) af naar Appelscha. Alle ouders waren mee en de twee uitstekende coaches Klaas Visser en Dagmar de Vries. Verder trad Esra van der Meer op als scheidsrechter namens Art of Defence.

Hier werd een onderling Taekwondo toernooi georganiseerd door Taekwondo Oosterwolde - Jakob Blauw -  in samenwerking met hoofdscheidsrechter Sytze van der Meer - Art of Defence.

De deelnemende clubs waren KiSport-Barneveld van Master Harry van Schaik, Sportcenter Tapilatu van Master Wijnand Tapilatu, Taekwondo Oosterwolde van Jakob Blauw en onze eigen Taekwondo vereniging Art of Defence.

Ondanks de geringe aantallen deelnemers (ca. 30 stuks) was dit een erg gezellig en gemoedelijk beginners toernooi waarbij iedereen deelnam aan een dubbele competitie Tuls (stijlwedstrijden) en aan een volle competitie (iedereen vecht tegen iedereen) in zijn/haar eigen poule bij het sparren. De poules waren klein en er was voor bijna iedereen een medaille (prijzen 1 t/m 4) aangezien de poules maximaal bestonden uit 6 personen. Dit is de uitgelezen manier om beginnende Taekwondokas aan wedstrijden te laten wennen en ervaring te laten opdoen.

Van de 11 deelnemers won Art of Defence 10 prijzen bij de Tuls en 11 prijzen bij de sparring. Uitstekend gepresteerd door iedereen waarbij wel heel erg opviel dat elke beginner zeer gespannen en zenuwachtig was. Des te groter de prestatie dat je in meerdere gevechten dan jezelf goed kan beheersen en door kan zetten. Allemaal van harte gefeliciteerd.

De prijswinnaars zijn:

Tuls: 

2-de prijs: Stijn Buursema

3-de prijs: Sil Huizenga, Hidde Spinder en Ali rheza Rahimi

4-de prijs: Michael Bijlstra, Jesse Bijlstra, Albert jan Snippe, Sebastiaan Bakker, Klaas Borger en Edris Jafari

Sparring:

1-ste prijs: Klaas Borger, Ali rheza Rahimi

2-de prijs: Sebastiaan Bakker

3-de prijs: Hidde Spinder, Michael Bijlstra en Sil Huizenga

4-de prijs: Edris Jafari, Jesse Bijlstra, Mark Veenstra, Stijn Buursema en Albert jan Snippe.

Lid worden?

Meldt je aan en kom trainen bij onze club, Klik op de knop en vul het inschrijfformulier in en je bent klaar.

Inschrijfformulier

Geef je op voor...

Binnenkort...

No events

Informatie Flyer

Sponsors

Band knopen

Erkend leerbedrijf